Vilse hånar riskkapitalismen

2013-11-04 14:44:28
– Sedan vi införde entréav-gift på 100 kronor här på banken kommer det inte så många kunder längre. Det är bra, men det kommer ju ändå några så därför har vi också börjat med taxameter, berättar banktjänstekvinnan i Hertsö Teaterförenings kabaretuppsättning Vilse som hade premiär i förra veckan.

Förutom bra underhållning i form av sång och musik, till exempel av romska Terno Drom, är föreställningens största behållning när den driver med riskkapitalismen.
Operationen hos Kirurgkompaniet AB tillhör höjdpunkterna. Operation avbryts helt plötsligt när företaget drabbas av likviditetsbrist ”på grund av ett kraftigt börsfall på Tokyobörsen”. 
Derivatobligationer från Luxemburg sätter fart på kirur­gen igen innan ­Finansinspektionens beslut innebär ett nytt stopp. Likt anställda vid Northlands ­Resources krisande gruva utanför Pajala ­kastas patienten mellan hopp och förtviv­lan i takt med den så kallade ”finansmarknadens” kaotiska nycker.
Hertsö teaterförening är inte mer än något år gammal, men erbjuder ändå ett förvånansvärt proffsigt och bra framträdande som de amatörer de trots allt är. Om du inte har liknande likviditetsproblem som Kirurgkompaniet, ta chansen att se Vilse.

Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!