Ytterligare en utvisning stoppad

2008-09-30 14:17:55
Den 24 september stoppades ytterligare en utvisning i Kållered utanför Göteborg. Det var trebarnspappan Nader Sherko som skulle utvisas till Irak. Kvar skulle hans fru, och tre barn 12, 13 år och 8 månader lämnas.

Redan klockan 12 under onsdagen samlades de första aktivisterna från Asylrörelsen. Sedan inom någon timma kom fler att ansluta sig, vänner och bekanta till familjen, lärare till barnen och fler engagerade i Asylrörelsen. Till sist  var över 80 personer på plats och Migrationsverkets personal kallade på polis.  

Till platsen kom två dialogpoliser och sedan ett polisbefäl, även en civilpolis gick runt i blockaden i tron att ingen märkte honom. De kunde inte annat än konstatera att någon utvisning inte skulle kunna genomföras pga blockaden och ställde in utvisningen utan att kalla på förstärkning.
– De har lärt av tidigare blockader under sommaren att hur stor polisstyrkan än är så står blockaderna fast. Denna gång segrade Asylrörelsen återigen och lyckades stoppa utvisningen, berättar Ammar Korshed aktiv i Asylrörelsen.
Ett 30 tal personer lämnade namn och telefonnummer för att snabbt kunna mobiliseras igen om utvisningen skulle bli aktuell. Genom att stoppa utvisningen har mer tid getts till Sherkos advokat att överklaga till Migrationsöverdomstolen.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!