Zahid Baloch är försvunnen

2018-06-07 13:49:45


Var är Zahid?

Zahid Baloch advokat kontaktade Rättvisepartiet Socialisterna för en vecka sedan och berättade att när hon skulle besöka Zahid på flyktingfängelset meddelades hon om att han inte fanns där.

Samtidigt nåddes vi av informationen att polisen hade genomfört husrannsakan hemma hos norska medlemmar i Rättvisepartiet Socialisternas systerorganisation CWI Norge.
Zahid befinner sig således inte längre på flyktingfängelset i Trandum, inte heller på sjukhuset eller psykiatrin i Oslo, utan har lyckats rymma.

Som Offensiv skrev i förra veckan högg Zahid sig själv i magen fyra gånger och överfördes till sjukhus för behandling. På sjukhuset fanns hård bevakning och medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna tilläts inte besöka honom. Därefter förflyttades han till psykiatrin från vilken han har lyckats undkomma myndigheterna.
Vi vet i dagsläget inte var han befinner sig, men vi vet att Zahid har fråntagits alla ägodelar, mobiltelefon och tillhörigheter på flyktingfängelset samt saknar pengar och möjlighet att kontakta familj och kamrater.
Då Zahid vid upprepade tillfällen har försökt att ta sitt liv i rädsla för deportation håller vi de norska och svenska myndigheterna ansvariga om han skadar sig själv på nytt då de inte har gett honom nödvändigt skyddsbehov. 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!