Zana gick med i RS

2010-04-07 13:49:44
Zana Mandal bor i Falköp­ing, men jobbar som personlig assistent i Göte- borg. På Rättvisepartiet Socialisternas (RS) valupptaktsmöte i Göteborg val­de hon att lämna Ung Vän- ster och gå med i RS.

Hur fick du kontakt med RS?
– Jag hörde talas om RS första gången genom en vän på ett gaycommunity som var medlem i en RS-klubb på den sidan. Hon berättade att hon var medlem där och lite kort om vad de stod för. Sedan såg jag ett nyhetsinslag om RS från demonstrationerna i Köpenhamn på klimatmötet. Jag var medlem i Ung Vänster (UV) då. Men jag läste på och när jag sedan hörde talas om valupptaktsmötet gick jag dit.

Varför valde du att gå med i RS?
– Jag valde RS eftersom jag tyckte att det inte hände så mycket i UV. Tiden flög förbi, men mitt parti ”gjorde ingen nytta”. Det var mest prat och diskussion, utan nå­gon direkt handling. RS verkar va­ra en väldigt aktiv politisk organi- sation med människor som brinner för det partiet står för. Det passar mig utmärkt!

Vilka är de viktigaste politiska frågorna?
– Jag jobbar själv inom vården och vill självklart jobba med såda­na frågor. Jag skulle även vilja job­ba med hbt-frågor och särskilt med hbt-flyktingars rättigheter.
Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!