”Zarif mördare, Löfven hycklare”

2016-06-01 15:04:40

foto: Per-Åke Westerlund
Ali Mahmoudi.

Irans utrikesminister Muhammed Zarif var på onsdagen 1 juni inbjuden av den svenska regeringen. Utanför utrikesdepatrementet demonstrerade hundratals, de flesta iranier som flytt från terrorregimen.

Här är några röster från protesten:

Nurten Cengin

– Jag protesterar mot Irans regim, som begår grova brott mot mänskliga rättigheter. De har avrättat många kurder. Som kvinna kan jag inte acceptera förtrycket av Irans kvinnor.
– Sverige har tidigare försvarat mänskliga rättigheter, men nu görs allt för pengar. det är inte bra för folk i Sverige att regeringen samarbetar med Iran – och med Turkiet!

Hamid Fouroutan:

– Jag är mot att svenska UD bjudit in en iransk delegation. Det är representanter för en regim som avrättat tusentals.
– Det är en förtryckaregim där arbetarorganisationer är förbjudna. Det är jättedåligt av den svenska regeringen att blunda, av ekonomiska skäl.

Ali Mahmoudi:

– Vi demonstrerar mot den islamiska terrorregimen som hänger folk. Kvinnor har inga rättigheter i Iran.
– Den svenska regeringen tänker bara på business, allt tal om demokrati är bara skitsnack.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!