100 belgiska socialister till COP26 i Glasgow

Mobiliseringen till COP26 går starkt framåt i Belgien (Foto: ROSA / LSP/PSL).

av Arne Lepoutre, LSP/PSL (ISA i Belgien) // Artikel i Offensiv

De dödliga översvämningarna i Belgien i början av sommaren påminde belgiska klimataktivister om det akuta läget. Actif Left Students och ROSA-kampanjen, som båda är initiativ från International Socialist Alternatives belgiska sektion, beslutade därför att mobilisera till demonstrationerna i Glasgow mot COP26. 
För att kunna ta med 100 unga belgiska klimataktivister till Glasgow under COP26 har möten organiserats landet runt, på campus och på pubar. Vi har diskuterat ett politiskt program för socialistisk förändring, och kommande klimatprotester. Vi har också organiserat minst 100 flygbladsutdelningar där tusentals flygblad delades ut.

För att göra det möjligt för alla som vill att åka med bussen från Bryssel till Glasgow lanserades en ”Glasgowfond”. 10,000 euro kommer att samlas in genom en crowdfundingkampanj på nätet och genom att sälja supportkort. Den 10 oktober planeras en stor demonstration, och det är tydligt att behovet av att organisera en rörelse är större än någonsin tidigare: exakt vad den här kampanjen handlar om.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!

Intresserad?

Socialistiskt Alternativs partiföreningar har möten varje vecka som diskuterar socialistisk politik, marxistisk analys, arbetarkamp i historien och program. Vi planerar den aktuella kampen och verksamheten.
Är du intresserad av att delta? Maila till rs@socialisterna.org

Nyheter från ISA

Rättvisepartiet Socialisterna är den svenska sektionen International Socialist Alternative.

Skip to content