Nyheter Luleå / Norrbotten

Socialistiskt Alternativ i kommunfullmäktige

Socialistiskt Alternativ (fd Rättvisepartiet Socialisterna) tar kampen mot klyftorna och för välfärden in i kommunfullmäktige. Vi använder våra platser i Luleå för att föra fram ett socialistiskt alternativ. Under våra 20 år i kommunfullmäktige har vi förblivit det enda parti som vägrar acceptera nedskärningspolitiken – istället visar vi att det finns pengar till hållbara jobb, upprustad välfärd och en verklig, rättvis klimatomställning. Socialistiskt Alternativ samlar till protester på gator och arbetsplatser, för det är där styrkan finns att förändra samhället.

Nedan visar vi en del av det vi gör i kommunfullmäktige. Kontakta oss om det finns frågor du tycker vi behöver ta upp!

 

Senaste nytt från vår veckotidning Offensiv

Fördjupning: CWI/ISA 50 år av kamp för en revolutionär socialistisk international

Av Arne Johansson När ISA:s föregångare CWI, Committee for a Workers International, bildades i London den 20-21 april 1974 för exakt 50 år sedan,...

Därför blev jag medlem

”Jag gick med i Socialistiskt Alternativ för att det är ett genuint socialistiskt och öppet anti-kapitalistiskt parti. Organisationens politiska alternativ kommer vara helt nödvändigt för att klara de kriser Sverige och världen står inför.”
– Boris, elev.

Unga Socialister är Socialistiskt Alternativs ungdomsorganisering, ett sätt för unga att samlas, lära sig, diskutera och organisera kamp mot kapitalismen. Vi är en del av en större international (ISA) med systerpartier i över 30 länder som kämpar för ett rättvist, hållbart och socialistiskt samhälle. 
Intresserad? Kontakta oss på 079-340 5997 eller på Insta: unga_socialister

Insta & Facebook

Bästa sättet att stödja Socialistiskt Alternativ är att prenumerera på veckotidningen Offensiv. Då får du senaste nyheterna och analys av kampen både i Norrbotten, Sverige och världen! Samtidigt stödjer du bygget av det socialistiska motståndet mot rasism, sexism, högerpolitik och kapitalism. Du kan få tidningen i brevlådan, läsa på webben eller via vår app!

Kontakta oss

Vill du få kontakt med oss?
Tfn: 079-340 59 97
Mail: socialistisktalternativ.nb@socialisterna.org
…eller skicka meddelande på Facebook eller Instagram.

 

Skip to content