Bli medlem!

Kampen mot januariavtalet och marknadshyra har skapat en ökad förståelse om behovet av organisering och att kamp lönar sig.
Socialistiskt Alternativ (SAV) har varit en drivande kraft i motståndet sedan januariavtalet undertecknades. SAV är inte som andra partier, vi är ett aktivt och kämpande parti.
Protester handlar inte om att visa en åsikt utan om att påverka, vi kämpar för att vinna. Vi har både själva och tillsammans med andra organiserat utbildningar, massmöten och demonstrationer mot regeringens nyliberala politik.

Vi har inom och utanför folk- och arbetarrörelsen agerat för att skapa största möjliga bredd och enighet i kampen mot januariavtalets 73 angrepp på arbetar- och hyresgästkollektivet.
Socialistiskt Alternativ hämtar kraft och inspiration från historiska och internationella exempel. Vi är ett socialistiskt, feministiskt och internationalistiskt parti. Vi bygger masskampanjer tillsammans med andra, som när vi har stoppat nazistmarscher eller förhindrat utvisningar.
Vi tror på arbetarklassens kollektiva förmåga att förändra samhället i grunden, för att göra det behöver klassen ett parti. Vårt parti är inte stort nog att idag fylla den rollen, men vi är ett steg på vägen till ett nytt stort och massförankrat socialistiskt arbetarparti som kommer växa ur kommande massrörelser.
Socialistiskt Alternativ kombinerar kampen för arbetarklassens historiska uppgift att störta kapitalismen för att ersätta med demokratisk socialism, samtidigt som vi initierar, leder eller deltar i många rörelser kring dagsfrågor. Vi är en del av det socialistiska världspartiet ISA – International Socialist Alternative.

Alla som stödjer partiets politik och mål kan och bör bli medlemmar!
Här kan du läsa mer om SAV:s politik och vad vi gör.

Det finns flera sätt att engagera dig i Socialistiskt Alternativ. Det enklaste sättet är att bli medlem och engagera dig i din lokala partiförening.
Fyll i formuläret så kan vi upprätta kontakt, svara på frågor, du kan komma på ett av våra möten och ta reda på mer!
Det enklaste sättet att praktiskt engagera sig i Socialistiskt Alternativ är att engagera sig lokalt. SAV har partiföreningar från norr till söder.
Engagemang kan se olika ut beroende på vilka förutsättningar och levnadsförhållanden du har och hur mycket tid du kan lägga. Men alla kan göra något, och hos Socialistiskt Alternativ får alla möjlighet att stärkas och utvecklas politiskt och organisatoriskt.

Exempel på engagemang:
• Grunden i partiets verksamhet utgår från våra medlemsmöten som sker veckovis, där har medlemmarna makten att påverka partiets politik och aktivitet.
• Delta i lokala, nationella eller internationella möten och evenemang som partiet och internationalen anordnar.
• Våra lokala partiföreningar delar varje vecka ut flygblad, säljer vår tidning Offensiv och bedriver olika kampanjer.
• Vi behöver bli fler för att göra mer och nå ut med vårt politiska budskap.
• Du kan skriva i Offensiv, organisera möten eller anordna torgmöten, delta på utbildningar och växa i ditt engagemang och politiska övertygelse.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!

Intresserad?

Socialistiskt Alternativs partiföreningar har möten varje vecka som diskuterar socialistisk politik, marxistisk analys, arbetarkamp i historien och program. Vi planerar den aktuella kampen och verksamheten.
Är du intresserad av att delta? Maila till rs@socialisterna.org

Nyheter från ISA

Rättvisepartiet Socialisterna är den svenska sektionen International Socialist Alternative.

Skip to content