Åter till socialisterna.org

Bli medlem i Rättvisepartiet Socialisterna!

Här kan du läsa en kort sammanfattning om vad för sorts organisation RS är. Håller du med oss och vill kämpa för förändring? Fyll i formuläret längre ned på sidan så kontaktar vi dig så fort vi kan!

Rättvisepartiet Socialisterna (RS) är ett socialistiskt och internationalistiskt parti. Vårt parti är ett steg på vägen till ett stort och massförankrat arbetarparti. Global uppvärmning, privatiseringar, slakt på välfärd och arbetslöshet orsakas av det kapitalistiska systemets jakt på profiter. Vårt alternativ är kamp för demokratisk socialism. Alla som stödjer partiets plattform och mål kan och borde bli medlemmar! Läs mer vad vi står för: Vår politik

Vad vi gör

RS är ett kämpande parti, vars medlemmar tar initiativ till och deltar i många kampanjer och nätverk. Några exempel: RS är med och bygger den antirasistiska rörelsen, t ex genom grupper på skolorna, protester mot Sverigedemokraterna och för att köra bort nazister (som i Kärrtorp 2013, Göteborg 2017 med mera). RS ger stöd till asylkamp så som i Ung i Sverige och Låt oss leva, och mot krig som t ex solidaritet för kurdernas kamp.

Genom lokal kamp försöker vi stoppa nedskärningar i välfärden, t ex genom stort motstånd bland lärare och föräldrar för att rädda skolor i Luleå och för vården i Västernorrland. Rusta Upp Jordbro lyckades kasta ut den värsta slumvärden i Jordbro, och vi har stoppat avverkningen av tre skogsområden i Haninge via kampanjen Bevara Haninges skogar, skärgård och kulturlandskap. Vi deltar i Norra Järva Stadsdelsråd och kampen som bland annat har stoppat lyxrenoveringar. Vi är också aktiva i Rädda Hyresrätterna, som kämpar mot hotet om marknadshyror och mot ombildningsplanerna.

I Angered har det lokala motståndet räddat gym och badhus från nedläggning, och vi har varit drivande i bostadskampen som bland annat har lett till kommunalisering av ett bostadsbolag och renoveringar utan hyreshöjningar. Vi deltar fullt ut i den växande klimatkampen och för att stärka gräsrotskampen inom facket. RS för ut det socialistiska alternativet genom vår tidning Offensiv, genom nätet, tidningsförsäljning och namnlistor, i politiska diskussioner på seminarier, läger, studiecirklar, möten och i kampen. I bostadsområden, på skolor och på arbetsplatser.

Partiet

Rättvisepartiet Socialisterna har partiföreningar från Malmö i söder till Boden i norr. Partiföreningarna har normalt möten en gång i veckan. RS ger ut veckotidningen Offensiv, som har en stadigt ökande upplaga. Partiet har mandat i kommunfullmäktige i Luleå. RS är den svenska sektionen av den internationella socialistiska organisationen International Socialist Alternative (ISA).

Bli medlem

Fyll i detta formulär och klicka på skicka-knappen så kontaktar vi dig. Vi kommer att besvara er så snart vi kan.