Kristofer Lundberg talar på Vänsterns demonstration 1 maj Göteborg

av Carlos Gutierrez

Kristofer Lundberg (Foto: Proletären).

Ifjol samlade Vänsterpartiets 1 maj-demonstration närmare 5 000 deltagare. I år samlas Vänstern på Första Långgatan där Kristofer Lundberg, ordförande för Hyresgästföreningen Västra Sverige, talar tillsammans med Hamnarbetarförbundets Martin Berg.

Offensiv har frågat Kristofer Lundberg om vad han kommer att ta upp:  
– Jag tackade ja till inbjudan att tala på Vänsterpartiets första maj för att jag tycker det är viktigt att vi samlar motståndet mot januariavtalet, marknadshyra, ombildning och utförsäljning, för att försvara hyresrätt, strejkrätt och arbetsrätt, säger Kristofer Lundberg och fortsätter:
– Det är viktigt att folk- och arbetarrörelsen hittar samarbetsformer för hur vi kan samarbeta och försvara våra gemensamma intressen, och hur kan vi flytta fram våra positioner mot den nuvarande samhällsutvecklingen.
Redan den 2 maj träffas Hyresgästföreningen, LO, ABF samt Folkets hus och parker i Angered för att diskutera precis det.

Hålltider för 1 maj Göteborg:
10.00, Järntorget: Rättvisepartiet Socialisterna, tält och informationsbord.
11.00, Masthuggstorget: Manifestation för Spanienfrivilliga i Internationella brigaderna.
13.30: Vänstertåget, samling Första Långgatan.
14.00: Vänsterpartiets demonstration avgår.
14.30: Röd Fronts demonstration avgår.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!

Intresserad?

Socialistiskt Alternativs partiföreningar har möten varje vecka som diskuterar socialistisk politik, marxistisk analys, arbetarkamp i historien och program. Vi planerar den aktuella kampen och verksamheten.
Är du intresserad av att delta? Maila till rs@socialisterna.org

Nyheter från ISA

Rättvisepartiet Socialisterna är den svenska sektionen International Socialist Alternative.

Skip to content