Vad vill Unga Socialister?

Unga Socialister i Stockholm (Foto: Benyamin Ebrahimi).

Unga Socialister är en ny landsomfattande plattform skapad av unga medlemmar inom Rättvisepartiet Socialisterna (RS) för att koordinera, diskutera och mobilisera samt bygga partiet.

Ett parti måste fortsätta föryngra sig självt genom att nya medlemmar ankommer och tar på sig mer och mer ansvar. Nya medlemmar betyder nya synsätt, perspektiv och förmågor att ta tillvara på. 
Behovet av verkliga konkreta lösningar är uppenbart i takt med världens alla system­orsakade klimatkatastrofer. 100 företag är ansvariga för 71 procent av industrins växthusgasutsläpp sedan 1988. Samtidigt läggs skolor ner, undersköterskor och vårdbiträden sliter ut sig, marknadshyror hotar hyresgästernas trygghet och barnfamiljer riskerar att utvisas till krig, förtryck och terror. 
Gemensamt är att det finns folk som kämpar tillsammans för att göra sig av med problemen, genom organiserad och medveten kamp. Att kämpa är lättare tillsammans, och många av de här frågorna har resulterat i bildandet av nätverk och rörelser såsom Rädda Hyresrätterna, Earth Strike och Låt Oss Leva. 

RS har initierat eller är delaktiga i en mängd rörelser och nätverk, inklusive de ovan nämnda. Men till skillnad från en rörelse, som oundvikligen kommer att ta slut på ett eller annat sätt, består ett parti. Vi kan dra lärdomar från tidigare framgångar och ge exempel på när kamp har lett till segrar.
Att tillhöra CWI, en international med systerpartier i hela världen, ger färska rapporter, nya perspektiv och gör det lättare att samordna kampen för en rättvisare värld.
Rättvisepartiet Socialisterna har tillsammans med våra internationella kamrater slutit upp bakom en gemensam resolution med titeln ”Förändra systemet, inte klimatet – kämpa för ett socialistiskt alternativ”, en kravlista som kopplas samman med och visar på behovet av ett annat ekonomiskt system som fundamentalt för att kunna skapa en grönare värld. Gå med i kampen – gå med i RS och Unga Socialister!
Unga Socialister finns på Insta­gram: unga_socialister. Mejla: ungasocialister@socialisterna.org eller ring/sms:a 073-387 65 77 om du vill veta mer!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!

Intresserad av RS?

Rättvisepartiet Socialisternas partiföreningar har möten varje vecka som diskuterar socialistisk politik, marxistisk analys, arbetarkamp i historien och program. Vi planerar den aktuella kampen och verksamheten.
Är du intresserad av att delta? Maila till rs@socialisterna.org

Nyheter från ISA

Rättvisepartiet Socialisterna är den svenska sektionen International Socialist Alternative.

    Feed has no items.

Skip to content