VMU 20-25 juli: Över 1,400 socialister från 36 länder deltog

Det tredje Virtual Marxist University (VMU) som International Socialist Alternative (ISA) anordnade den 20-25 juli blev återigen en rejäl succé. Över 1,400 socialister från fler än 30 länder i världens alla kontinenter deltog på det digitala eventet, och det avslutande offentliga stormötet samlade över tusen samtidiga tittare – där över 900 nya från över 60 länder skrev på för att bli aktiva i ISA!
Hundratals kamrater såg till att det blev så framgångsrikt: alla som höll tal, avrundade mötena och hade inlägg; alla som översatte till tiotals olika språk; de bakom kulisserna som ordnade med det tekniska, med många fler. Hela veckan var fylld av diskussioner om rörelser, vår kamp, perspektiv och teori som stärker kampen för en socialistisk samhällsomvandling.

Stöd kampen för internationell socialism

ISA:s stora sommarinsamling tog också sitt avstamp under juli-VMU där 117 000 euro samlades in.
Det är nödvändiga pengar som går till att bygga den socialistiska kampen i regioner där vi och andra aktivister kämpar under mycket svåra omständigheter (Israel-Palestina, Kina, Hongkong, Sudan, Nigeria, många latinamerikanska länder, med flera). Det går också till att stödja kamp och rörelser globalt, samt för att samordna internationella ingripanden som vid klimattoppmötet COP26 i Glasgow i november.
Du kan bidra! RS har samlat in 63,000 kr av ett mål på 100,000 kr till och med den 16 augusti. Swisha till 123 240 32 85 eller sätt in på PlusGiro 87 96 49-2, märk betalningen ”Sommarinsamling” (läs mer här!).

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!

Intresserad?

Socialistiskt Alternativs partiföreningar har möten varje vecka som diskuterar socialistisk politik, marxistisk analys, arbetarkamp i historien och program. Vi planerar den aktuella kampen och verksamheten.
Är du intresserad av att delta? Maila till rs@socialisterna.org

Nyheter från ISA

Rättvisepartiet Socialisterna är den svenska sektionen International Socialist Alternative.

Skip to content