10 291 namn mot våldtäkter

2006-07-28 13:47:57
Under våren har Elevkampanjen/Vägra Kallas Hora och Rättviepartiet Socialisterna i Stockholm och Haninge samlat in totalt 10 291 namn mot våldtäkter. Namnlistorna överlämnades i förra veckan till politikerna.

Den 17 maj lämnade Elevkampanjen och Rättvisepartiet Socialisterna in 6 015 namn med krav på åtgärder mot våldtäkter på Södermalm (Katarina-Sofia).
Dagen efter fick stadsdelsnämnden i Husby en bunt på 2 618. Den 15 maj tog Pelle Svensson, kommunstyrelsens ordförande i Haninge, emot 1 658 namn. Namninsamlingen har pågått i två månader och totalt har 10 291 namn lämnats in.
– Våra främsta krav är att kommunen ska ordna kommunalt betald självförsvars utbildning för kvinnor, på skolor och arbetsplatser och mer pengar till elevvård, säger Lina Thörnblom, ordförande för Elevkampanjen.
– Vi bedriver själva "Vägra Kallas Hora"- grupper på skolorna. Det finns inte en skola där det inte finns behov av mer elevvårdande personal.
Statistik över de privata skolorna saknas men i de kommunala i Stockholm har varje kurator ansvar för i snitt 820 elever och varje skolpsykolog för uppskattningsvis 1 000 elever, det är långt över rikssnittet.
Både Kista och Katarina-Sofia stadsdelsnämnder har beslutat att bereda kraven som ett medborgarförslag. De ska även göra en inventering, ta reda på vad skolorna gör.

Elin Gauffin

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!