Rädda Offensiv – blåbruna regeringen avskaffar presstödet!

De vill tysta oss!

Den blåbruna regeringen avskaffar dagens presstöd och ersätter det med ett stöd som gynnar de alltmer likriktade lokaltidningarna, vilka ägs av de stora mediekoncernerna.
Det är en attack på vänstertidningar och oberoende media som Offensiv.  Offensiv är inte bara en tidning, utan en organisation som organiserar kamp. De vill tysta oss som protesterar, låt dem inte vinna!

1. Om du inte redan gör det: Prenumerera!

Fyll i din uppgifter här!

2. Bli månadsgivare via autogiro!

Det är det mest praktiska sättet att prenumerera på tidningen och att stödja kampen. Eller lägg upp ett separat månatligt stöd.

3. Alla som redan prenumererar: Maila in din E-postadress!

Den behövs för att ge dig tillgång till tidningen via webben och vårt Offensiv-app som finns både till apple och android. Du kan också läsa e-tidningen i en vanlig webb-läsare. Ange din e-postadress och välj ett lösenord första gången du loggar in. OBS! det dröjer några dagar efter att du meddelat oss din mailadress innan den är registrerad i systemet och du kan logga in.

4. Redan månadsstödjare? Höj ditt månadsbelopp!

Maila prenumerant@socialisterna.org

5. Ge ett bidrag!

Via swish eller bankgiro. Allt från 100-lappar till 1 000-lappar och högre. Swish: 123 240 32 85 Plusgiro: 87 96 49-2
(Betalningsmottagare Offensiv)

Mer information

4 stora mediebolag gynnas

Enligt regeringens egen utredning räknar de med att det nya presstödet ska leda till att antalet så kallade ”nischtidningar” (miljökamp, facklig kamp, antirasistisk kamp etc) ska minska från 130 till 23 tidningar. En minskning med hela 82 procent; en tydlig slakt av mediemångfalden!
Kvarstående 3-4 stora mediebolag kommer att äga nästan varenda dagstidning. Ni vet, de där tidningarna som INTE skriver om de stora demonstrationerna mot Israels krig mot Gaza, som rapporterar sporten i olika länder men knappt något om kampen, som blåser upp SD-bubblan med hets mot flyktingar, arbetarförorter, socialister och krigsmotståndare. Men vi tänker inte låta oss tystas.

Vi förlorar 50 % av intäkterna

I slutet av denna månad, november 2023, erhåller tidningen Offensiv sitt sista presstöd. Det innebär ett tapp på 196 000 kronor i månaden – 50 procent av våra intäkter. Men vi lägger inte ned, vi ställer om. Vi har en plan som innebär att vi säkrar Offensiv 2024 som en unik socialistisk röst och organisatör.
Genom att förstärka Offensiv digitalt sparar vi pengar på tryck och porto. Offensiv kommer ut varje vecka digitalt – rakt in i din mobil och läsplatta – plus var tredje vecka i pappersform, med 24 sidor istället för 16.
Utöver kamprapporter från landet runt och internationellt satsar vi på djupare artiklar och analyser samt fler dagsfärska artiklar på hemsidan.

Oberoende socialistisk röst

Genom att lansera läsarnas pressstöd hoppas vi öka antalet månadsstödjare och antal donationer. Ni är våra granskare!
 
 

 

 

Skip to content