10 juli: Kulturfestival till minne av Walter Medina

Den 10 juli är det återigen dags för det årliga kultureventet i Stockholm, Kulturfestivalen till minne av Walter Medina. Temat detta året är ”antimilitarismen”. Det äger som vanligt rum på Cyklopen i Högdalen.
Här presenterar vi Sarai Alvarez Riveros, multidisciplinär konstnär som arbetar med olika formspråk och material. Sarai är särskilt engagerad i gatukonst, textilkonst, keramik och performance, och har vid flera tillfällen deltagit i olika protestaktioner och flashmobs.

Sarai Alvarez Riveros.

Vad vill du med ditt skapande?
– Med min konst vill jag att publiken nyfiket prövar sina fördomar om sitt känsloliv. Jag vill ta med mottagaren på en resa genom kärlek, vrede och solidaritet. I min konst är kvinnokroppen ständigt närvarande. Det är en feministisk påminnelse om hur viktiga bruna kroppar är i konsten.
– Min inspiration är rollen politiken har i samhället, vilka beslut och händelser som påverkar vem och på vilket sätt. Jag vill, genom min konst, förmedla ett levande och uttrycksfullt känsloliv, jag vill kombinera det med mitt politiska intresse för att skapa en fusion mellan människans logiska sidor och emotionella behov.
– Jag uttrycker ofta det i min konst genom att sammanföra vitt skilda material och låta dessa uttrycka budskap om feminism, mänskliga rättigheter och konsten som motstånd.

Varför ska du delta i festivalen i år?
– Det är viktig för mig att fortsätta delta i de festivaler som ifrågasätter samhällsstrukturer; gällande de frågorna är Kulturfestivalen till minne av Walter Medina enligt mig en av de viktigaste.

Vad ska du visa/uppträda?
– Jag ska hålla en workshop med årets teman inom textilkonst. Det är viktigt för mig som pedagog och konstnär att integrera publiken så att allmänheten slutar vara en åskådare av konstnärens verk för att istället bli en aktiv del av bygget. Visuellt och taktilt syftar detta verk till att växa år efter år under festivalen, som genom bygget av vår kollektiva historia blir ett textilt arkiv.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!