20 Seko-klubbar upprepar sitt avgångskrav

Missnöjet inom Seko breder ut sig mot ledningens agerande. (Foto: Natalia Medina).

”Vi kräver de ansvarigas avgång”, skrev 20 klubbar i Seko efter ledningens svek och tillbakadragna strejkvarsel och som Offensiv rapporterade om i # 1555, den 7 juni.  De svar de fick var långtifrån tillfredställande. ”Vi fick till ett bättre avtal utan strejk. Vi gav väldigt lite för det vi fick. Delegationen gjorde även den bedömningen”, sa SEKO:s ordförande Gabriella Lavecchia exempelvis till förbundets tidning som svar på kritiken. Därför har de 20 klubbarna skrivit ett nytt brev:

”Förbundsstyrelsen – Ta ert ansvar!

Vi vill kort förmedla till er i förbundsstyrelsen att svaret i den långa textmassa som tillsändes 20 klubbar inom Seko Spårtrafik inte är tillfredsställande. Sedan överenskommelsen inom spårtrafikområdet slöts har ni inte rätat ut några frågetecken, varken i nämnda textmassa eller på det avtalsmöte som hölls den 20:e juni. Snarare har fortsatt tondövhet uppvisats. Företrädarna för Verkställande utskottet, som närvarade vid avtalsmötet 20:e juni, bekräftade hur usel förståelsen är för den verklighet som medlemmarna inom spårtrafiken lever i. Vi ser inte heller fortsättningsvis någon möjlighet till fortsatt förtroende för de ansvariga inom förbundsstyrelsen för de havererade avtalsförhandlingarna. Vi upprepar därför vårt krav om de ansvarigas avgång.”

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!