26 mars: #Kvinnostrejk mot mäns våld

Slut upp i Stockholm den 26 mars kl 15.00 på Medborgarplatsen! (Foto: Natalia Medina)

Nu börjar det närma sig för den större demonstrationen i Stockholm som #Kvinnostrejk anordnar den 26 mars mot mäns våld mot kvinnor. Varje fredag under ett års tid har de haft manifestationer, men som de skriver i eventet på Facebook: ”Nu kraftsamlar vi och höjer våra röster FÖR ett jämställt samhälle fritt från våld och fritt från sexuella övergrepp! Kom och slut upp med oss i kampen!”
Hela 14 kvinnor har mördats av en man bara under 2022, vilket är nästan lika många som årsgenomsnittet de senaste åren på 16 mördade kvinnor. Det belyser den brutala verkligheten som alldeles för lite görs åt och som alldeles för få rapporterar om.
Därför är det mycket välkommet att #Kvinnostrejk samlar till en större manifestation. Rättvisepartiet Socialisterna och Offensiv kommer naturligtvis delta, och vi hoppas att våra läsare i Stockholm också sluter upp.

Tid: Lördag den 26 mars kl 15.00
Plats: Medborgarplatsen, Stockholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!