26 mars: Mot mäns våld mot kvinnor

Den 26 mars är det ett år sedan #Kvinnostrejk startade (Foto: Katja Hildén).

av Offensiv

Den 26 mars anordnar #Kvinnostrejk en demonstration mot mäns våld mot kvinnor i Stockholm. Varje fredag anordnar de manifestationer, men som de skriver i eventet på Facebook: ”Nu kraft­samlar vi och höjer våra röster FÖR ett jämställt samhälle fritt från våld och fritt från sexuella övergrepp! Kom och slut upp med oss i kampen!”
Anledningen är, utöver att mäns våld mot kvinnor är ett enormt samhällsproblem som alldeles för lite görs någonting åt, att det på den 26 mars är exakt ett år sedan #Kvinnostrejk startades ”för att höja våra röster MOT mäns våld mot kvinnor, transkvinnor och ickebinära och kräva att vi får våra rättigheter tagna på allvar. Vi har fått nog av att kvinnor misshandlas, kränks, utnyttjas, våldtas och mördas i Sverige!”
Rättvisepartiet Socialisterna och Offensiv uppmanar alla att delta i denna viktiga demonstration.

Tid: Lördag den 26 mars kl 15.00
Plats: Medborgarplatsen i Stockholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!