50 år sedan kuppen i Chile

Stockholm den 11 september (Foto: Elin Gauffin).

av Elin Gauffin & Anders Wemmert // Artikel i Offensiv

STOCKHOLM:
Exakt 50 år efter den blodiga kuppen i Chile samlades nätverket Grupo de Iniciativa utanför Chiles ambassad på Drottninggatan i Stockholm.
Talare fördömde nyliberalismen, kapitalismen och imperialismen, varnade för att dessa krafter fortfarande finns kvar, samt lyfte upp studentkampen, arbetarkampen och också Mapuchefolkets kamp.
En chilensk flagga dränktes i röd färg för att symbolisera att Pinochets konstitution från 1980 fortfarande gäller.

Manifestationen i Malmö (Foto: Anders Wemmert).

MALMÖ:
Ett drygt hundratal personer samlades på Gustav Adolfs torg i Malmö för att manifestera 50-årsminnet av militärkuppen i Chile.
Socialistiskt Alternativ var naturligtvis där för att visa vår solidaritet och stöd. Många köpte Offensiv, som innehöll mycket om lärdomarna av kuppen i Chile.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!