50 greps vid prisprotest i Malaysia

2008-01-30 13:53:52
Flera ledare för socialistpartiet PSM i Malaysia greps av polis vid en demonstration i lördags. Här är ett stöduttalande från CWI:

”Över 50 personer arresterades när de protesterade mot de massiva prisökningar som gör livet outhärdligt för arbetare och fattiga i Malaysia.
Inför de kommande valen säger regeringen att ekonomin går bra, men förföljer dem som kräver bättre villkor.
Vi fördömer denna senaste omgång av gripanden av oppositionella som genomförs av regeringskoalitionen BN (Nationella Fronten). Vi kräver att de gripna omedelbart friges.”
Clare Doyle
CWI, Committee for a Workers’ International
PRESSTOPP: De sista gripna släpptes på måndagen. PSM:s generalsekreterare, S Arutchelvan, väntas dock riskera åtal eller böter. Mer om Malaysia på www.socialistworld.net

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!