500 demonstrerade i Umeå

2008-04-29 14:38:36
500 personer demonstrerade i Umeå den 26 april till stöd för de strejkande. Vårdförbundet hade chartrat bussar från hela länet. I demonstrationen skallade talkörer som ”Bota vår sjuka lön”.

Line Södergren Fjaestad och Anna Carlsson, sjuksköterskestudenter, sa till Offensiv att landstinget borde ta sitt ansvar och höja lönerna om de tycker att konflikten är samhällsfarlig:
– Vi har inte mött några negativa reaktioner om strejken och en undersökning visar att 85 procent stödjer strejken.
– De akut sjuka får vård, de cancersjuka opereras och de som får vänta drabbas inte av några medicinska men, förklarade Eva Rådström och Margareta Gyll, som arbetar på kirurgavdelningen vid Universitetsavdelningen i Umeå, och fortsatte:
– Nu har arbetsgivarnas propaganda kommit igång, precis som väntat. Vi hoppas att Vårdförbundet vågar stå emot, annars kommer många att lämna facket.
Patrik Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!