600 demonstrerade mot polisens tillslag

2006-07-28 14:49:06
Med anledning av tillslaget mot Piratebay, kontaktade Erik Dalén från Rättvisepartiet Socialisterna Piratbyrån med förslaget att hålla en gemensam demonstration öppen för alla. Piratbyrån var först positiva, men backade sedan: liberala ungdomsförbundet och ung vänster var tydligen lämpligare samarbetspartners.
RS samlade ändå ett trettiotal personer på Sergels torg innan och gick i samlad tropp till Mynttorget, där vi deltog på Piratbyråns manifestation. En glad nyhet på demonstrationen var att The Pirate Bay var igång igen,
nu med servrar i Nederländerna. Logon med piratskeppet hade även ändrats så att det skjuter kanonkulor på Hollywood.
Manifestationen visar på motståndet mot den skärpta upphovsrättslagen. Internet har inneburit ett stort steg framåt för kommunikation och informationsspridning – fildelning är en del av detta.
Inga poliser på våra sajter!

Offensivs redaktion

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!