Aktion för könsneutralt äktenskap på alla hjärtans dag

2008-02-20 13:14:47
Rättvisepartiet Socialisterna och Elevkampanjen höll i torsdags, på Alla Hjärtans Dag, en demonstration utanför riksdagen, där de krävde rätten till könsneutrala äktenskap.

En skenvigsel hölls mellan Gabriella Rooth och Ellinor Berggren Ericsson från Globala gymnasiet.
Bilbo Göransson agerade präst, och turades tillsammans med Nikolaj Cyon om att tala om hur vi på Alla Hjärtans Dag kan se hur dagsläget gör den dagen till ”Alla Heteros Hjärtans Dag”.
I riksdagen är majoriteten redan för könsneutralitet, sånär som på kristdemokraterna (kd), som lyckats skjuta upp förslaget trots att 71 procent av svenskarna stödjer det könsneutrala äktenskapet (Offensiv den 14 februari).
Reinfeldt har nu på kd:s inverkan alltså skjutit upp det beslut om könsneutralt äktenskap som skulle tas i april.
Men efter torsdagen anar man segervittring. Många nyfikna stannade för att lyssna, och de flesta valde också att skriva på namnlistor som lämnades till Reinfeldt efter demonstrationen.
Självklarhet
Kd:s röst är inte starkare än folkets, och till slut kommer det könsneutrala äktenskapet också i lagens mening att vara vad det faktiskt är; en självklarhet.

John Hogg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!