Akut kris på SöS

2007-01-24 14:36:09
Det råder akut kris på Södersjukhuset (SöS). På bara några dagar har 600 personer skrivit på personalens protestbrev. Anledningen är att platsbristen är så stor att den nu går ut över vårdkvaliteten. Namnlistorna skickade man i ett öppet brev till politikerna i landstinget.

– Desperationen att nå oss politiker bekymrar mig lite: Är det verkligen ett brev som krävs? frågar sig Maria Wallhager, fp, ordförande i landstingets produktionsutskott, när Offensiv ringer upp henne.
För landstingspolitikerna verkar inte dessa exempel vara nog för att man ska konstatera en platsbrist.
– Tyvärr verkar inte Maria Wallhager förstå våra problem, säger sjuksköterskan Anna Linder till Dagens Nyheter den 23 januari.
– Vi efterlyser konstruktiva och realistiska förbättringar och det nu.
Ulrika Waaranperä

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!