Allsång Mot Högern

2008-09-03 14:08:19
Kära gamla vänstermusiker som Ola Magnell, Lars Demi- an och Stefan Sundström gav livliga framföranden i Vitabergsparken i söndags, den 31 augusti. Bäst lyckades dock publiken hänga med i allsången när alltid lika lysan-de Kajsa Grytt ledde klassikern Staten och kapitalet.

Förra årets succé Allsång mot högern leddes i år av färgstarka Sanna Carl-stedt, som trots bruten fot höll hög ton och gav några extra kängor mot sjukvårdssystemet och privatiseringarna. Husbandets kapellmästare var den skämtglade punkstofilen Johan Johansson, som hade en ny generation punkare framför sig närmast scenen.
Publiken bjöds på både skojiga och bitterljuva framträdanden, men svårare var det att hänga med själva. Till låtar av bland andra Mikael Wie­he, Hoola Bandoola Band och Natio­nalteatern var det inte alltid lätt att hitta tonen när de gamla proggarna öste på.
Bäst vrålade publiken med i de mest välkända låtarna Staten och kapitalet och Livet är en fest. Kvällen avslutades sedan i otakt med att olika delar av publiken spontant började sjunga Internationalen, som tyvärr inte ingick i repertoaren.

Både före och under allsången visades intresse för demonstrationen mot högerpolitiken den 16 september till de RS-medlemmar som var där och delade ut Septemberalliansens flygblad och sålde Offensiv.
Lina Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!