”Riv upp beslutet! Angered ska få verka”

Förbundsstyrelsen tog  i sin roll som tillförordnade regionstyrelse ett sista beslut för två veckor sedan, att frånta Angered föreningen beslutande rätt. Sen tillsatte de en ny regionstyrelse – stadgevidrigt. Det är årsmöten och inte förbundsstyrelsen som väljer styrelse och ordförande. Den nya regionstyrelsen (samma som den förra minus Kristofer Lundberg och en till ledamot, samt med en ny motvillig ordförande) har nu i uppdrag att ta över driften av Angered. Offensiv anser att den nya regionstyrelsen bör riva upp beslutet som andra har fattat åt dom. Står den nya regionstyrelsen för att de själva ska driva Angered? Eller vill de istället följa Angereds årsmötes beslut? Angered valde ju en styrelse! Angered har utmärkt sig för en aktivitetsnivå och engagemang som få andra föreningar kan mäta sig med.


Katarina Tegneskog från Angereds styrelse, vad tycker du om att Angered fråntagits beslutanderätt? 
– Detta är på helt fel grunder. Vi har inte gjort nått fel och inte Krille heller. Vi har blivit utsatta för falska annonser som vi ej beställt! 


Hur fick du reda på beslutet? 

– Jag har inte läst beslutet. Jag har hört om det. 

– Jag läste om det i Hem och Hyra, säger Jan-Åke Nilsson, också han från Angereds styrelsen. 


Vad tycker ni om att Kristofer  Lundberg är utesluten?
 
– Det är under all kritik och dom har skjutit sig själva i foten nu. Jag står som många andra på Krilles sida så som han har kämpat har ingen annan gjort, säger Katarina. 

– Det är konstigt och helt fel. De har inte kunnat visa på papper vad som är fel och de har hemlig hållt utredningen. Det känns inte rättvist, avslutar Jan-Åke. 

Elin Gauffin

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!