Antimilitaristisk kulturfestival 10 juli till minne av Walter Medina

Det är tradition att festivaldeltagarna tillsammans målar orden ”CONSULTA POPULAR” (”Folkomröstning”) på en vägg, och avsluta budskapet som Walter Medina höll på att skriva när han mördades av polisen i Urugay 1973. (Foto: BadArt)

Kulturfestivalen till minne av Walter Medina hålls på Cyklopen i Högdalen i Stockholm, med starttid kl 13. Länk till Facebook-eventet: https://www.facebook.com/events/980576212608562/

SCHEMA FÖR FESTIVALEN:

13.00 Festivalen öppnar
14.00 Uppträdandena startar
Fri entré
Mat och dryck finns till försäljning

Ansök till festivalen:
Berätta kort om dig själv, vad du vill göra på festivalen och hur ditt bidrag anknyter till temat antimilitarism.
Maila din ansökan till: natalia.medina@socialisterna.org

Fler artister och konstnärer är nu bokade att delta:

Fernanda Melgarejo.

Konstnären Fernanda Melgarejo:

-Mitt arbete utgår oftast från kroppen och den sociala dynamiken. Numera jobbar jag mest med keramik, men gillar att arbeta med olika material och media.

Varför ska du delta på festivalen i år?

-Jag vill vara en del av årets festival eftersom jag anser att staten inte borde gå in och försvara privata intressen, än mindre med militära medel.

Kemal Görgü.

Svensk-Kurdiska skådespelaren Kemal Görgü, som skriver barnsagor och dikter och kommer att framföra en kurdisk sång, följt av en kort monolog under festivalen:

– Jag blev mycket rörd över vad Walter Medina offrade sitt liv för. Det påminde mig om min ungdom och alla mina vänner och de i Turkiet som stod upp för en bättre värld. Precis som Walter blev symbolen för alla kamrater i Uruguay, för en rättvisare och en mänskligare värld, tillsammans med alla dem som inte längre finns bland oss.

Freddy Soto.

Freddy Soto från Chile, som utövar teater och målar:

-På 1970-talet var Latinamerika fyllt av diktaturer och fascism där många unga revolutionärer som tänkte annorlunda och kämpade mot dessa USA-stödda regimer mördades. Walter Medina är en av de unga människor som drömde om en mer rättvis värld. Jag kommer att visa abstrakt konst och surrealistiska interiörfönster, och i kombination med det: apokalypsen.

-Med måleriet vill jag visa att det inom vårt inre är möjligt att skapa våra egna tydliga skapelser som kommer inifrån och från djupet av det som är vårt och dess existens.

Mer info om festivalen hittas här: https://www.facebook.com/events/980576212608562/

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!