Antirasism och välfärd i Luleå

2018-08-22 22:23:16

foto: Kalle Blomkvist
RS valkampanj med fokus på att bygga kamp för välfärd & bostäder.

Rättvisepartiet Socialisternas valkampanj i Luleå har den senaste veckan varit inriktad på att bemöta hotet från rasisterna, efter besök från både Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige. Många, framför allt unga, har samlats för att via sin avsky för den rasism, sexism och splittring som extremhögern står för. Nu fortsätter RS valkampanj med fokus på behovet att bygga kamp för vård, skola och bostäder åt alla.

När RS valarbetare träffar väljare utanför affärer och på dörrknackningar är det uppenbart att missnöjet med S-ledningens styre i Luleå är stort, och mycket tyder på att de förlorar egen majoritet efter valet. Skolnedläggningar, utförsäljningar av bostäder, projekt i Austin Texas medan välfärden är på fallrepet med mera gör många rasande.

Rättvisepartiet Socialisterna varnar dock för att Socialdemokraternas kris inte får leda till ett ökat inflytande för moderathögern, vilket bara skulle leda till ett ökat tempo i nedskärningar och privatiseringar. De nedskärningar som nu diskuteras i kommunen (se artikeln Stålbad hotar äldreomsorg och förskola) är helt i linje med vad allianspartierna vill ha. 

Istället måste en kämpande opposition byggas. Till skillnad från till exempel V stannar vår kritik inte vid ord – vi organiserar protester och kämpar tillsammans med de som drabbas. Valet blir en chans att stärka den kampen ytterligare. Med drygt två veckor kvar lägger RS in högsta växeln för att nå ut till så många som möjligt. Har du möjlighet att hjälpa till, hör av dig till oss!

rs.lulea@socialisterna.org eller 079-340 59 97. ■

RS Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!