Är dom inte nazister, Götblad?

2007-06-13 12:06:09
I Dagens Nyheter (DN) 5 juni gjorde länspolismästare Carin Götblad och DN allt de kunde för att tona ned nazisthotet och skrämma folk från att demonstrera mot nazismen 6 juni.

Ingenstans skriver DN att det är nazister som marscherar den 6 juni. Varför inte berätta att nsf firar Hitlers födelsedag den 20 april med en hyllningsmiddag? Att medlemmar i nsf och info14 var inblandade i Malexandermorden och mordet på syndikalisten Björn Söderberg?
Istället kallar länspolismästare Götblad info14 för ”ett högerextremt nyhetsblad”. Hon skriver också att hon ”på ett privat och personligt plan” kan ”känna avsky” för deras åsikter.
Ifjol överfölls hungerstrejkande flyktingar i Göteborg av nazister på väg till ”Folkets Marsch” (DN:s beteckning på nazistmarschen). Var det inte både politiskt, personligt och privat? Vad spelar en polischefs ”personliga avsky” för roll om hon samtidigt skyddar nazister?
De flesta som utsätts för nazisternas våld kan inte välja bort det: vi är utvalda som deras fiender: invandrare, homosexuella, socialister, fackligt aktiva, antirasister, kvinnokämpar.
Götblad skriver som om alla antirasister är ”vänsterextrema”, som hon säger är beredda att misshandla ”vem som helst”. Hon glömmer nazisternas historia av mord och våld i Sverige de senaste 20 åren och hon bortser från den stora opinion som fruktar nazistmarscher på våra gator.
För alla antirasister gäller däremot att fortsätta att agera mot nazism och rasism överallt där den dyker upp.
Kämpande fackföreningar, invandrarföreningar, vänsterorganisationer, Elevkampanjen och andra som är mot rasismen måste samlas i en kamprörelse. Denna måste också riktas mot högerpolitik och de växande orättvisorna, samt mot statens omänskliga flyktingpolitik.
Rättvisepartiet Socialisterna står för:
  • Låt inte nazister ta över Stockholms gator – inga fler nazistmarscher
  • Gemensam kamp mot högerpolitik och rasism
  • Avtalsenliga arbetsvillkor för alla – stoppa lönedumpningen
  • Rusta upp förorterna – ökade resurser till bostäder, vård, skola och omsorg
  • Återinför rätten till asyl – amnesti åt gömda och asylsökande flyktingar.
Rättvisepartiet Socialisterna 6 juni 2007

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!