Avverkningar i Tyresta naturreservat utreds som miljöbrott

av RS Haninge

Här har skogsmaskiner orsakat stora körskador.

Kampen mot avverkningar i Tyresta naturreservat fortsätter. Nya bilder visar förödelsen i den södra delen av naturreservatet där mångmiljonären Karin Linnéa Mattsson Nordin och hennes bolag KMN Förvaltning AB nu är i gång att skövla stora naturvärden – ett resultat av att Länsstyrelsen klubbade en skötselplan som ger markägaren rätt att bedriva skogsbruk mitt i naturreservatet.

– Det är stora körskador efter skogsmaskinerna som plöjt fram här bara ett stenkast från tjäderspelplatser och häckande duvhök, visar Mattias Bernhardsson, aktiv i Rättvisepartiet Socialisterna och kampanjen Bevara Haninges skogar, skärgård och kulturlandskap.
Rättvisepartiet Socialisterna har polisanmält avverkningarna och ”basvägarna” med stöd av Miljöbalken, 12 kapitlet 6§. Mark­ägaren har inte anmält varken vägdragningarna eller avverkningarna till Skogsstyrelsen, vilket det är lag på.
Den nya bilderna har även skickats till polisen som utreder miljöbrott.
Nästan 3 000 har hittills skrivit under namninsamlingen som bland annat kräver nya skötselregler som inte tillåter skogsbruk.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!