Avvisningsbeslut upphävdes

2007-01-10 13:36:45
Strax innan jul kom det glädjande beslutet att fem av de åtta sudanesiska flyktingarna som hungerstrejkat i Göteborg har fått ett års tillfälligt uppehållstillstånd. Samtidigt upphävdes deras avvisningsbeslut. Detta är en stor delseger för den kampanj som bedrivits för att de sudanesiska flyktingarna ska få stanna.

– Jag vill tacka Rättvisepartiet Socialisterna och alla andra i stödgruppen som kämpat med oss. Jag vill tacka för att ni ställt upp med att vara med oss på hungerstrejken dag och natt, demonstrerat och blockerat och inte gett upp, säger Salah som ringde in till Offensiv i Göteborg.
Men Migrationsverket har ännu inte ändrat sin syn på Sudan. Fortfarande får sudaneser som inte omfattats av kampanjen avslag. Andra flyktingar från Sudan kommer också att komma upp i flyktingdomstolarna i januari.
Rättvisepartiet Socialisterna kommer att agera för fortsatta protester för att försvara rätten till asyl och för att permanent uppehållstillstånd ska beviljas sudaneserna.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!