Barnskötare, studerande och metallarbetare

2009-04-29 18:36:07
Lucia Collazos, barnskötare, Rinkeby
– Ungas jobb- och bostadssituation blir allt svårare. Vi går mot ett samhälle där vikariat blir allt vanligare och att få fast jobb som ung blir alltmer en avlägsen dröm. Enligt arbetsförmedlingar ses dessutom praktikplatser som språngbrädor till anställning. Att jobba gratis som praktikant hyllas.
– Denna arbetsmarknad försvårar ett annat problem, bostads­frågan. Ungdomar ut­an jobb har svå- rare att få någonstans att bo i en bostads­marknad som re-dan är svår. Utan jobb har du ingen bostad. Hopplösheten är inbyggd i det system vi lever i.
– Detta system är ohållbart och när varken S, V eller MP visar sig vara en verklig opposition behövs verkligen ArbetarInitiativet.

Kristina Martinsson, studerande, Lund
– Jag ska berätta lite om mig själv och hur jag ser på politik. Jag är för tillfället student och pluggar sociologi, men har jobbat som personlig assistent i flera år. Allra viktigast idag under den ekonomiska krisen tycker jag är att vi bygger breda och nytänkande radikala rörelser. Det är därför jag ställer upp som kandidat för ArbetarInitiativet, inte för att det är viktigt att jag blir vald, utan för att kampanjen kan ge rörelsen en skjuts i rätt riktning mot ökad organisering och medvetenhet.
– Jag tror att vi i samarbete med den europeiska antikapitalistiska rörelsen, med franska NPA i spetsen, har framtiden framför oss. Vad jag helst vill är därför också att du tillsammans med oss organiserar dig för den fråga som du själv brinner för!
– Min egen politiska intressegrund är ganska bred, men bygger på en hållning där jag tveklöst går i försvar mot olika sorters förtryck. Jag anser bland annat att det är en absolut nödvändighet att införa amnesti för alla de papperslösa som idag är helt rättslösa i det europeiska samhället och vill även införa öppna gränser. Andra viktiga frågor är kvinnors rätt till t ex fri abort och att utöka hbt-personers rättigheter.

Christer Lindsjö. metallarbetare Volvo Lastvagnar, Göteborg
– Jag är 53 år och född i arbetarstadsdelen Gamlestan i Göteborg, SKF ligger där. Jobbar på Volvo Lastvagnar sedan 1985. Just nu jobbar jag fackligt och har gjort så till och från sedan 1990. Medlem i Socialistiska Partiet sedan 1993.
– Mina hjärtefrågor är en demokratisk kämpande fackförening. Jag ställer upp som kandidat inför EU-valet därför att genom ArbetarInitiativet kan vi visa att det finns ett annat politiskt system än det kapitalistiska som nu har kollapsat. Samtidigt ser vi ett EU som går längre och längre från vanligt arbetande folk. Detta är ett förhållande som måste brytas.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!