Bildextra: Massiva klimatmarscher

Några av de klimatstrejkande i Sundsvall

Global Climate Strike 2 visade att klimatkampen bara har börjat. Över hela världen slöt hundratusentals upp för att kräva en konkret plan för verklig klimatomställning NU. Här är bilder och rapporter från Stockholm, Sundsvall, Luleå, Göteborg, Umeå, Östersund och Borås.

Stockholm

Sundsvall

Luleå

En fullständig rapport från demonstrationen i Luleå hittar du här.

Göteborg

Umeå

”Tomma ord och mera prat – räddar inte vårt klimat” var en av talkörerna i det livliga demonstrationståg som gick från Årstidernas park i centrala Umeå till kommunhuset. Utanför kommunhuset hölls ett avslutande möte med flera tal. Klimatprotester utanför kommunhuset har blivit en tradition i Umeå. Varje fredag under sedan åtskilliga månader har organisationen Fridays for future ordnat klimatprotester.
Även i Vännäs, tre mil utanför Umeå, genomfördes en manifestation under dagen

Östersund

Borås

Flera tal hölls, bl.a. ett gemensamt av eleverna Smilla och Amanda.
– 200 miljoner människor drabbas av över 400 naturkatastrofer varje år, och det är på grund av utsläppen.
– Men det är inte en situation som enskilda personer kan eller ska lösa. För att rädda vår jord måste vi arbeta tillsammans.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!