Blockad mot avsked på Ålandsbåten Birger Jarl

2008-07-09 16:39:34
Den 8 juli arrangerade SAC en blockad mot Ålandsbåten Birger Jarl, på grund av att 18 sjömän har varslats om avsked.

Flygblad delades ut till de avstigande passagerarna, till ­ljudet av trummor och talkörer som ”Internationell solidaritet – arbetarklassens kampenhet”.
Offensiv har pratat med tre av de sjömän som nu har blivit varslade om avsked. Sajjad Ali, Shahzad Munir och Liaqat Ali har arbetat på båten i mellan sju och elva år.
– Det känns inte alls bra. Vi kan tvingas att återvända till Pakistan, säger de.
– Vi har betalat samma avgifter som svenska och finska arbetare till Seko och därför är det förvånande att de plötsligt säger att de inte kan hjälpa oss, att vi ska bli avskedade och åka hem. Det är som att facket står på företagets sida och hjälper dem, inte oss arbetare, avslutar Shahzad.

Johanna Evans

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!