Boden: Manifestation för asylrätten

2008-05-21 16:36:13
I lördags samlades ett 20-tal personer på Medborgarplatsen i Boden i en manifestation för ett återinförande av asylrätten. Arrangörer var Asylrörelsen 2008, där Rättvisepartiet Socialisterna och Iranska Flyktingars Riksorganisation ingår.
– Storföretag i Sverige och EU är medskyldiga till att människor tvingas fly. Sveriges vapenexport är den största i världen i förhållande till antal invånare, sade Johanna Evans från Rättvisepartiet Socialis­terna.
– Att protestera är enda lösning­en, vi måste tvinga Migrationsverket att göra en kursändring. Asylrörelsen 2008 kommer att ­fortsätta sina aktiviteter i Norrbotten. ­Nästa protest blir om två eller tre veckor i Luleå, sade Farzad Samimi från Iranska Flyktingar Riksorganisation.
Karin Wallmark

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!