Boden Pride – en färgsprakande folkfest

Till skillnad från de övriga partierna betonade RS kampen under Boden Pride (Foto: Raymond Stokki).

av Carina Nordström // Artikel i Offensiv

Lördagen den 4 juni var det då äntligen dags för prideparaden i Boden, vilket jag har sett fram emot under hela pandemin. Senaste gången jag gick i prideparaden var våren 2019.

Det var ett stort och härligt gäng som denna lördag hade samlats nere på Kvarnängen inför paraden som skulle gå av stapeln kl 13.
Här fanns representanter från olika politiska partier samt vårt eget parti Rättvisepartiet Socialisterna (RS).
Till skillnad från andra partiers deltagande, som mest handlade om att synas, betonade RS kampen och samlade stöd till aborträttskampen i USA.
Vi som deltog i paraden gick genom stan och sedan tillbaka till Kvarn­ängen där det bjöds på diverse olika aktiviteter, bland annat musikunderhållning. Kamrater i RS hade ett eget bokbord med fanor och försäljning av tidningar och knappar. Flera ungdomar stannade, köpte material och diskuterade med oss.

Det var en härlig lördag med Boden Pride som kändes som ett stort lyft, även för mig personligen. Jag har alltid känt att könsroller och fördomar begränsar och gjort livet svårt för många, inklusive mig själv.
Alla har rätt att uppleva kärlek, oavsett kön och läggning!
Jag ser nu även fram emot att få besöka Luleå Pride någon gång i mitten av augusti detta år. Håll fanan högt!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!