Borås: ”Ropen skalla – bättre skola till alla”

2011-04-25 10:44:08
Sjömarkenskolan i Borås har blivit en riktig stridsfråga på flera fronter. En skolstrejk täppte i fredags (den 15 ap­ril) till ingången till stadshuset.

Klockan tio på morgonen samlades elever och föräldrar för att visa sitt missnöje mot situationen i skolan. ”Ropen skalla, bättre skola åt alla”, skandera­des talkörerna utanför stadshuset den 15 april, då föräldrar och barn demonstrerade för en bättre skola i Sjömarken. Föräldrarnas kritik är fullt förståelig och barnens plakat, som hölls upp, talade sitt tydliga språk: ”Vi vill ha arbetsro”, ”Vi vill ha mer böcker” och ”Fler lärare”.

Föräldrarna har varit tydliga med att de inte riktar någon som helst kritik mot lärare och pedagoger, som gör allt de kan. Kritiken riktas istället mot politikerna och de beslut som raserar skolorna. I grund och botten är det de politiska besluten som har skapat problem för skolan.
Kommunfullmäktiges ordförande Per-Olof Höög från Socialdemokraterna var hårt pressad av Sjömarkenskolans barn och föräldrar.
Rättvisepartiet Socialisterna menar att för att få maximal uppslutning och motverka att politiker ställer skolor mot skolor eller försöker spela ut föräldragrupper mot varandra, borde föräldrar i Borås följa det exempel som har satts i Göteborg, där föräldrar har organiserat sig över stadsdelarna från flera oli­ka skolor.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!