Borlänge: S och SD lika som bär

S-styret i Borlänge skryter om att man börjat genomföra den segregationspolitik som Socialdemokraterna med integrationsminister Anders Ygeman i spetsen vill genomföra i hela landet.

I Borlänge ska låginkomsttagare och arbetslösa inte få kommunala lägenheter. ”Vi tänker i första hand se om en ledig lägenhet i våra billigaste bestånd kan hyras av någon med inkomst från jobb eller av studenter. Vi vill också, försiktigt, ombilda några av hyreshusen i utsatta områden till bostadsrätter (…) Vi vill vidare införa en aktivitetsplikt för de som har försörjningsstöd”, skriver Erik Nises, ordförande för Socialdemokraterna i Borlänge på DN Debatt den 4 augusti. På så sätt ska människor tvingas flytta från de bostadsområden som Nises föraktfullt benämner som ”permanenta fattighål”.

Enad kamp mot rasism och skuldbeläggning. Jobb, bostad och välfärd till alla – låt storbolag, banker och superrika betala. ■

Per Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!