Bryssel: 70 000 demonstrerade för klimatet

”Vi måste organisera oss globalt och kämpa internationellt”, var budskapet från LSP/PSL, ISA i Belgien (Foto: LSP/PSL).

”Detta var den största demonstrationen på två år”, rapporterar Rättvisepartiet Socialisternas belgiska systerparti LSP/PSL, som fortsätter:

”Pandemikrisen innebar ingen paus i klimatkrisen, tvärtom. Under de senaste månaderna har konsekvenserna av klimatförändringen och andra planetära hot blivit allt tydligare och mer konkreta: från översvämningarna i vårt land till skogsbränderna på andra håll och de rekordmånga andra klimatkatastroferna.
Samtidigt visade pandemin att individuella beteendeförändringar inte räcker för att förhindra väder- och klimatrelaterade katastrofer. Det behövs ett annat system – en hård kamp mot kapitalismen, det system som ligger till grund för dagens problem. Det behövs också ett alternativ: en demokratisk och planerad ekonomi där de tillgängliga resurserna och möjligheterna används för att tillgodose behoven hos majoriteten av befolkningen. Det är socialismens innebörd.

Under demonstrationen samlade Active Left Students och ROSA-­kampanjen in stöd och pengar för att kunna skicka 100 ungdomar till protesterna vid klimattoppmötet COP26 i Glasgow i november. Vi gjorde detta som en del av International Socialist Alternative: kapitalismen är ett globalt system och därför måste vi också organisera oss globalt och kämpa internationellt.
Vi sålde också över 150 exemplar av vår tidning.”

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!

Intresserad?

Socialistiskt Alternativs partiföreningar har möten varje vecka som diskuterar socialistisk politik, marxistisk analys, arbetarkamp i historien och program. Vi planerar den aktuella kampen och verksamheten.
Är du intresserad av att delta? Maila till rs@socialisterna.org

Nyheter från ISA

Rättvisepartiet Socialisterna är den svenska sektionen International Socialist Alternative.

Skip to content