Byggstart skjuts upp

2008-01-23 11:57:31
Byggstarten i det så kallade referenskvarteret i Husby, Trondheimsgatan 26-32, har skjutits upp på obestämd tid. Järvalyftets informationschef säger till Nätverket Järvas Framtid att det görs med hänvisning till den förhandlingsprocess som ska inledas.
Det är en första tydlig framgång för de kämpande husbyborna, som planerat att demonstrera mot den ombyggnadsstart som Svenska Bostäder hade planerat till den 1 februari i det hus som länge har stått tomt efter en brand.
Beskedet hälsades med varma applåder av de husbybor som deltog i bussresan till demonstrationen vid stadshuset i Stockholm.
Nu återstår det att se om Svenska Bostäder och moderaterna bakom det så kallade Järvalyftet också är beredda att gå med på renoveringar som husbyborna har råd med.

Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!