CUF-cirkus mot facket

2010-06-16 14:22:06
”Arbetsmarknaden är ett skämt”, säger Centerpartiets ungdomsförbund när de i grö­na clownnäsor står utanför arbetsförmedlingen i Uddevalla och propagerar för privata arbetsförmedlingar och halvera­de ungdomslöner. I samma kampanj vill de även ”fucka facket 4-ever”.

Centerpartiet och dess ungdomsförbund Cuf är dock själva det största skämtet i Sverige idag.
Samtidigt som Centern är ett av världens rikaste partier balanserar det på 4-procentspärren till riksdagen och det står klart för alla (förutom Centern själva då) att ett parti som försöker ny­skapa sig självt som det vidrigaste nyliberala partiet av alla inte kommer att vinna något större stöd, oavsett hur många miljoner man lägger ut på valkampanjen.
Bland Cufs förslag finns, förutom privata arbetsförmedlingar och drastiskt sänkta ungdomslöner, förslag om att skrota Las (Lagen om anställningsskydd) och om att inskränka fackens rättigheter.

Detta samtidigt som Las i princip redan har avskaffats, bland annat ge­nom att företag säger upp anställda för att omedelbart därefter hyra in ­personal som gör exakt samma arbetsuppgifter, fast med mycket sämre vilkor för de anställda.

Den kapitalistiska krisen har skapat enorm arbetslöshet såväl i Sverige som i övriga världen, men det enda Cuf gör för att bekämpa detta är att visa på ex­akt vad man inte ska göra.
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) betackar sig för deras clownerier.
RS kämpar istället för fasta och tryg­ga jobb – mot bemanningsföretag och lönedumpning, för demokratiska och kämpande fackföreningar, 6 timmars arbetsdag med bibehållen lön och rätt till heltid inom offentliga sektorn utan försämringar som t ex delade turer.
RS kämpar också stora satsningar på t ex renovering och ombyggnation av miljonprogrammets bostäder till klimatanpassade ”passiva” hus och andra bygg- och infrastrukturella projekt som både skapar jobb och är nödvändiga för att bekämpa det akuta klimathotet.
Patrik Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!