CWI i Skottland:För ett nytt socialistiskt parti

2006-08-22 22:46:33
Ett nytt socialistiskt parti måste byggas. Det menar CWI i Skottland. Scottish Socialist Party (SSP), i vilket CWI varit en del, har till följd av ledningens skandalösa agerande upphört att vara ett parti som kan vinna arbetare.
Därför vill CWI vara med i arbetet för att bygga ett nytt socialistiskt parti. Vi kommer att kämpa för att ett nytt parti ska vara:
• Klart socialistiskt, vilket också ska framgå av det partiets namn.
• Ett kämpande parti med ett program som anger att lösningen på de problem som finns – med nyfattigdom, låga löner, försämrad arbetsrätt, krig o s v – kräver en kamp för socialism.
• Partiet ska vara demokratiskt och under medlemmarnas kontroll. Olika grupper inom partiet ska ha rätt att organisera sig och fritt distribuera samt sälja sitt material, även offentligt.
• Partiets valda representanter ska inte tjäna mer än en genom- snittlig arbetarlön.

Sargat och isolerat SSP

CWI i Skottland kommer att göra allt för att deltagande blir stort på det möte som Tommy Sheridan (den avsatte SSP-ledaren) och Rosemary Byrne kallat till den 3 september. (Tommy Sheridan och Rosemary Byrne sitter för SSP i skotska parlamentet). Mötet ska diskutera möjligheten av ett nytt parti.
Efter att Sheridan vunnit i domstolen mot den Rupert Murdoch-ägda tidningen News of the World (se Offensiv nr 710, 10 augusti i år), har SSP-ledningen fortsatt att skandalisera partiet med resultat att SSP försvagats och isolerats allt mer.
Därför är det en brännande angelägen uppgift att bygga ett nytt socialistiskt parti i Skottland.

CWI i Skottland 21 augusti

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!