CWI på World Social Forum i Karachi

2006-12-10 18:20:25
Den 24-29 mars genomförs det tredje arrangemanget av årets World Social Forum (WSF). Nära 100 CWI-medlemmar från Pakistan och Kashmir kommer att delta på WSF i Karachi.
”Kämpa för en socialistisk värld, det enda sättet att avsluta kapitalistisk exploatering, krig och fattigdom”, lyder rubriken på CWI:s flygblad i Karachi. I flygbladet sägs vidare att: ”CWI:s arbete syftar till att återuppbygga arbetarrörelsen, dess partier och fackföreningar, på socialistisk grund.
CWI:s medlemmar spelar en aktiv roll i arbetares och ungdomars kamp. Den pakistanska sektionen av CWI var exempelvis med i ledningen för kampen mot privatiseringar av landets telekomindustri. Efter jordbävningen tog CWI i Pakistan och Kashmir initiativ till en solidaritetskampanj för att lindra offrens lidande. CWI:s hjälp gick fram till de i nöd.

”Tsunamifolkets röst”

Omedelbart efter tsunamin organiserade CWI en internationell solidaritetsuppmaning. Vår lankesiska sektion, United Socialist Party (USP), kampanjade för demokratisk fördelning av medel och lokala samhällens kontroll över donationer och bistånd. CWI:s medlemmar i Sri Lanka organiserade protester i flyktinglägren mot korruption och regeringens slöseri med biståndsmedel och hjälpinsatser. Partiet gav även ut en specialtidning kallad ”Tsunamifolkets röst”.
USP ställde upp i förra årets presidentval och dess kandidat kom trea efter de två stora kapitalistiska kandidaterna. USP är nu den viktigaste representanten för vänstern i Sri Lanka, och har en stolt tradition av ett principfast försvar av det tamilska folkets rättigheter.”

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!