”CWI sprids till nya länder”

2011-02-03 13:09:09
CWI är en socialistisk international där Rättvisepartiet Socialisterna ingår. Här är en intervju med Niall Mulholland från CWI:s ledning som kommer på RS-kongressen.

Hur har CWI utvecklats det senaste året?
– CWI:s mycket lyckade 10:e världskongress visade att vi nu har sektioner och anhängare i över 40 länder i alla delar av världen. Nya sektioner och grupper har etablerats i Quebec, Argentina, Spanien och Portugal. Vår meritlista mot nedskärningar gör att Socialist Party på Irland är på väg att vinna nya parlamentsplatser i valet senare i februari. Vi deltar i arbetarnas och de förtryckats kamp överallt, från Pakistan till Tunisien, med rapporter på vår hemsida,  socialistworld.net.

Vad är det viktigaste budskapet från revolutionerna i Tunisien och Egypten?
– Socialister stöder och firar de fantastiska massrevolterna, som sprids över hela regionen. Massorna tar ödet i sina egna händer och gör sig av med de väststödda tyrannerna. Det är en inspiration för arbetare och unga överallt. Erfarenheter kommer att leda arbetare till slutsatsen att de inte kan lita på pro-kapitalistiska nationella krisregeringar och att de behöver sina egna oberoende orga- nisationer och partier med ett socialistiskt program för en verklig förändring.
Vad väntar du dig av kongressen i Sverige?
– Jag ser mycket fram mot att få delta på den svenska sektionens komgress, en av de mest erfarna i CWI. Jag ser fram mot att få höra detaljer om partiets aktiviteter, inklusive i kommunfullmäktige, fackligt och bland ungdomar, liksom från era antirasistiska och antifascistiska kampanjer.
– Jag känner mig priviligierad att få ge en rapport till kongressen om CWI:s arbete i hela världen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!