Demonstrationer den 9 november

2010-10-31 16:57:26
På årsdagen av Kristallnatten tisdagen den 9 november arrangeras demonstrationer på många orter.

Rättvisepartiet Socialisterna agerar ef­ter modellen från tidigare år i Götborg och i Stockholm nu senast den 4 oktober: Att så många som möjligt ska del­ta, med talare från olika organisationer, bokbord o s v.
Men i Göteborg i år finns det en grupp som försöker arrangera en and­ra, konkurrerande demonstration.
Denna skulle enbart fördöma rasismen, men inte ha någon profil mot den orättvisa högerpolitiken. Kommunistiska Partiet och Socialistiska Partiet har anslutit sig till detta nätverk.
– Vi vill att det ska vara en gemensam demonstration, men utan censur och toppstyrning, säger Kristofer Lundberg, RS Göteborg.

Stockholm: Demonstration planeras till Slussen kl 17.00.
Luleå: Demonstration lördagen den 13 november kl 12.00, Gula paviljong­en.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!