Demonstrera den 3 december: Barn och unga ska inte betala krisen

2009-11-18 17:17:10
Föräldrar i flera stadsdelar i Göteborg har organiserat sig och satt maximal press på lokala nämndpoliti­ker och har i vissa fall uppnått delseg­rar och framgångar. Många upplever dock att det nu är verkningslöst att protestera enbart i sina respektive stadsdelar som bara skjuter frågan vidare till kommunen. Därför samlas man runt idén om att tillsammans demonstrera för en bättre kvalité i förskola och skola ut­anför nästa kommunfullmäktigemöte den 3 decem- ber. De stadsdelar som i dagsläget är med är Hammarkullen, Biskopsgården, Torslanda, Majorna, Frölunda, Askim, Linnéstaden, Härlanda, Backa och Högsbo.

I många av stadsdelarna har man redan nätverk som ”Högsbo mot nedskärningar” och ”Hammarkullen mot nedskärningar”. Andra har föräl-drakommittéer som Biskopsgården. Nu är planerna att gemensamt visa motstånd mot nedskärningspolitiken och att vi är många som är beredda att kämpa för barn och unga. Våra barn och unga ska inte betala krisen.
Murat Solmaz

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!