Demonstrera med brevbärarna den 14 maj

2011-05-11 11:53:32
Brevbärarna har under många år varit utsatta för försämringar. Sedan Posten bolagiserades 1993 har personalstyrkan steg för steg skurits ner, med ökad arbetsbörda, övertid, sjukskrivningar och förslitningsskador som följd.

Våra löner har allt mer halkat efter. Angreppen på våra arbetsvillkor har de senaste åren fått ny fart med projekt som Brev 2010 – samtidigt som miljarder har delats ut till aktieägarna (staten) och miljoner har östs över de högsta cheferna.
Brevbäraraktionen började som ett initiativ från brevbärar­na på Posten i Skärholmen tidigare i år. Förutom att formulera krav på nyanställningar för att minska arbetsbördan, beslöt de att bjuda in brevbärare från hela Stockholmsregionen till ett möte. Efter två möten, med närmare 50 deltagare från 11 utdelningskontor, beslutade vi att organisera en demonstration. Den kommer att hållas i Stockholm lördagen den 14 maj kl 13 vid Slussen.
Hemsida: http://brevbarar­bloggen.wordpress.com/

Jens-Hugo Nyberg
Brevbäraraktionen

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!