Demonstrera mot rasismen den 9 november

2018-11-04 13:08:48

foto: Natalia Medina
Slut upp på demonstrationerna den 9 november.

Demonstrationerna den 9 november handlar om att minnas nazismens offer och att ta kamp mot rasismen, här och nu. Det är budskapet inför manifestationer landet runt nästa fredag.

I Stockholm har två planerade manifestationer samordnats till en gemensam, 9 Novemberkommittén. Bland arrangörer och inbjudna talare finns nu Rött Forum (där Rättvisepartiet Socialisterna ingår), Shora som samlar iranska aktivister, Ung Vänster, Unga Byggare Stockholm-Gotland, Skiftet, Etiopiska Flyktingföreningen, Ung i Sverige, Vänsterpartiet med flera. Judar för israelisk-palestinsk fred och Svenska Kommittén mot antisemitism är också inbjudna.
I plattformen sägs att rasism, antisemitism och islamofobi ”odlas åter när högerextremism och till och med fascism vädrar morgonluft”. Plattformen avslutas med parollerna: ”Bekämpa rasism, antisemitism och islamofobi” och ”För alla människors lika värde – stoppa fascism och högerextremism”.
Läs mer om nazisternas novemberpogrom, som de kallade ”Kristallnatten”, här.

Demonstrera här (fler orter tillkommer):

Boden: Medborgarplatsen, 17.00.
Arr: Boden Mot Rasism.

Stockholm: Sergels torg, 17.30.
Arr: 9 Novemberkommittén.

Göteborg: Stora Teatern, 18.00.
Arr: 9 novemberkommittén.

Borås: Stora torget, 17.30.
Arr: We are Borås.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!