”Det kokar i Hammarkullen”

2009-09-23 15:18:28
Det kokar på de kommunala arbetsplatserna i Hammar-kullen på grund av de nedskärningar som varit och ho- tet om nya försämringar – och den 6 oktober ska nätverket Hammarkullen mot nedskärningar demonstrera.

På Nytorpskolan hölls ett fullsatt fackmöte mot nedskärningarna med stor entusiasm och kampglöd och från Emmaskolan sprids ett upprop under rubriken ”Nu är det allvar”.
”När skolan startade i höstas stod vi inför en svår situation. Flera av vå­ra arbetskamrater hade fått sluta på grund av besparingar och vi fick fler barn i grupperna. Konsekvenserna är allvarliga”, konstaterar uppropet. Personalen på Emmaskolan varnar också för att nedskärningarna innebär att extrastöd inte finns för att alla ska klara målen och att tillräcklig personal nu saknas på rasterna för att kun­na motverka mobbning och konflik- ter.
Dessutom har nedskärningarna lett till att skolans fritidsverksamhet ”Klubben” tvingats stänga och nu finns inte längre någon fritidsverksamhet för barn från fjärde klass.

På Hammarkullsskolan organiserar sig eleverna för att ta upp kampen för rätten till en bra utbildning.
– Hammarkullen mot nedskärningar kommer att organisera motstånd mot nedskärningarna. Det kommer att kosta mer i längden att inte skjuta till pengar. Det är Socialdemokraterna som styr både i stadsdelsnämnden och i kommunen. De påstår sig vara ett arbetarparti, i så fall upp till bevis, säger Amer Mohammed Ali, medlem i Rättvisepartiet Socialisterna.
Hammarkullen mot nedskärning­ar beslutade på sitt senaste möte om en första demonstration den 6 oktober med samling kl 14.00 på Hammarkulletorget under parollen ”Bar- nen ska inte betala krisen – stoppa nedskärningarna på skola och fritid”.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!