Detta är att vänta:

2006-10-11 16:03:16
Fp:s elitskola och ”järndisciplin”

SKOLAN Folkpartiets skolpolitik kan sammanfattas i en ny elitskola som mer anpassas till kapitalismens krav och önskemål.
Det blir betygsliknande skriftliga omdömen där både resultat och uppförande ingår. De kan införas redan för 7-8-åringar.
Det blir betyg från sjätte klass.

Fler poliser och fängelser

BROTT OCH STRAFF Det är även folkpartiets reaktionära lag och ordning-politik som angett tonen när det gäller kriminalvården.
20 000 fler poliser ska anställas, fler ska dömas till fängelse och straffen blir längre.
Men idag sitter rekordmånga i fängelse – närmare 5 000.
Antalet livstidsfångar har ökat från 35 till 149 under de senaste 15 åren.
Det byggs idag fler nya fängelser i Sverige än någon annanstans i Europa.
Däremot kan det bli amnesti för skatteflyktingar som bor utomlands.

En extrem nyliberal

KULTUR Kulturen marknadsanpassas rakt ut. Den fria entrén till statens museer är i fara med den extrema nyliberalen Cecilia Stegö Chilò (m) som ny kulturminister.
Idrottsföreningar får klara sig på Bingolotto. Stegö Chilò är nämligen också idrottsminister.

Miljoner till rika

MILJONGÅVOR Den halvering av förmögenhetsskatten som Reinfeldt utlovat betyder exempelvis att de två rikaste personerna i Sverige, H&M-chefen Stefan Persson och Fredrik Lundberg, som styr Lundberggruppens bolagsimperium, får drygt 17 miljoner kronor respektive 14 miljoner mer.

Precis som Barbro Holmberg

FLYKTINGPOLITIK Den nya migrationsministern Tobias Billström (m) är en politisk kopia av Barbro Holmberg.
Sitt motstånd mot flyktingamnesti motiverade han på följande sätt: ”Vi öppnar upp för att människor som vi inte vill ha i Sverige, som livnär sig på brott, får stanna” (Svenska Dagbladet 14 september).
Språktester i någon form kan heller inte uteslutas.

Står på kö

Högeralliansen vill också införa en ny och dyrare trafikförsäkring, som går ut på att trafikskador ska betalas inom trafikförsäkringen, samt införa så kallade avdrag för hushållsnära tjänster (pigavdag).

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!